Dirigent: Gert Hendriks

Gert Hendriks (°1994) begon zijn muzikale opleiding aan het Noord-Limburgs Instituut voor Kunstonderwijs (NIKO) te Neerpelt. Hier studeerde hij trombone bij Willy Opstyn. In de hogere graad volgde hij ook Algemene Muzikale Vorming bij Willy Franssen en Peter Testelmans, Muziekgeschiedenis bij Rose-Marie Hendrickx en Muziekschriftuur bij Peter Testelmans. In 2012 studeerde hij af met een grote onderscheiding en werd hij laureaat Jong talent.

Na zijn secundaire opleiding zette Gert in 2012 zijn muzikale studies voort aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Hier studeert hij trombone in de klas van Jan Smets. Tevens volgt hij er HaFaBra directie bij Steven Verhaert en Dirk De Caluwé. Arrangement volgt hij bij Jan Van Der Roost en Jan Hadermann.

Gert neemt ook geregeld deel aan masterclasses van gerenommeerde trombonisten zoals Massimo La Rosa (solo-trombone Cleveland orchestra), Zoltan Kiss (Mnozil Brass) en Bram Fournier (Co-Principal trombone Orkest van de Munt), Jörgen van Rijen (solo- trombone Concertgebouworkest). Vincent Lepape (solo-trombonist van de opera van Turijn), Ian Bousfield (Ex-solo trombonist van Wiener Philharmoniker)

Als freelance trombonist is Gert oa actief in de koninklijke fanfare Vermaak na Arbeid uit Sint-Huibrechts Lille, de koninklijke harmonie hoeverheidegalm uit Lillo, de koninklijke harmonie Sint-Laurentius uit Bochelt... In 2013 ondernam hij met het Symfonieorkest Jeugd en Muziek Limburg een concertreis naar Shanghai waar hij als solist optrad in het Oriental Art Center in Shanghai.

Momenteel is Gert actief als trombonist bij het koperensemble en van het harmonieorkest van het koninklijk conservatorium te Antwerpen, bij het koninklijk harmonieorkest uit Schelle en de koninklijke harmonie de heidegalm uit Berkenbos.

En tot slot is Gert ook nog actief als leraar trombone bij de Donuts; de jeugdwerking van de Koninklijke fanfare de Eendracht uit Eksel.